Dik pak sneeuw woensdag?: "Hoe zuidelijker, hoe meer sneeuw"

maa 15 Jan
sn.jpg
De winter is volop in ons land, vanochtend was het op verschillende plaatsen wit en ook glad en daar kan woensdag een dik pak sneeuw bijkomen. Woensdag gaat het in grote delen van België stevig sneeuwen in het noordoosten kan er 10 centimeter of meer vallen. In Vlaanderen wordt de meeste sneeuw pas in de namiddag verwacht. Donderdagochtend verlaat de sneeuwzone ons land.
sneeuwlandschap_1501_rtv.jpg

De laatste dagen spreken enkele weermodellen van een 'sneeuwbom'. Wat betekent dit en hoe groot is de kans dat we effectief woensdag een dik wit tapijt krijgen. RTV vroeg het aan weerman Lander Van Tricht die vertelde dat de sneeuw uit het "Zuiden" komt. Het zijn vooral de "Zuidelijke gebieden" van de Kempen die de grote kans van sneeuw van betekenis maken en dan spreken we toch over een aantal centimeters. Sommige weermodellen berekenen zelfs vijf tot 10 centimeter. En dat is toch een hele tijd geleden dat we nog zoveel sneeuw hebben gekregen. De gebieden meer tegen het Noorden, echt tegen de Nederlandse grens die zitten het verst van de neerslagzone, van het actieve deel, dus daar is de kans op sneeuw wel kleiner dan. 

Ook in de regio Mechelen toch meer naar het Zuiden is sneeuwkans ook groter. Donderdag en vrijdag zijn er een aantal sneeuwbuien mogelijk, maar het blijft op beide dagen wel koud genoeg om die sneeuw, als hij er ligt, er te doen blijven liggen. En met wat zon erbij gaan we toch kunnen genieten van een mooi winters landschap.