Dieventrio betrapt in Mechelen: geld en babyfoons gestolen

4 maanden geleden
politiezonerivierenland_bron_pz_rivierenland01.jpg
Afgelopen vrijdag konden inspecteurs van politie Rivierenland 3 mannen aanhouden. Het drietal was betrokken bij een winkeldiefstal in een speelgoedzaak op de Liersesteenweg in Mechelen. Het trio werd voorgeleid en de onderzoeksrechter liet de Moldaviërs opsluiten in de gevangenis.

Afgelopen vrijdag rond 15.30 uur kreeg de politie melding dat twee personen in de Noordstraat in Mechelen lopen en zich op het einde van de (doodlopende) straat verstoppen achter een geparkeerd voertuig. Niet veel later kon de politie de verdachten tegenhouden. Ze hebben de Moldavische nationaliteit, zijn zenuwachtig en geven een onsamenhangend verhaal voor hun aanwezigheid in de buurt. Het duo is in het bezit van een aanzienlijke som geld en een trolley met vijf babyfoons met camera die nog in de originele verpakking zitten. Ook kunnen zij voor deze toestellen geen aankoopbewijs voorleggen. 

Gelijktijdig werd er een patrouilleploeg naar een speelgoedzaak op de Liersesteenweg in Mechelen gestuurd voor een winkeldiefstal. De inspecteurs vernemen daar dat de winkeldieven met drie waren, maar dat twee van hen de vlucht genomen hebben. De nog aanwezige man heeft eveneens de Moldavische nationaliteit.  Na verder onderzoek blijkt dat de vijf babyfoons eerder gestolen werden in de speelgoedwinkel waar men melding maakte van de winkeldiefstal. 

De drie mannen, een van 19 en twee van 24 jaar uit Brussel en Luik en gekend voor eerdere feiten, worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. Het trio werd zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hen liet opsluiten in de gevangenis.  

Foto: politie Rivierenland