Dienstverlening De Lijn blijft verstoord in Tisselt, actie op vrijdag voorbij

woe 17 Jan
bus_geen_dienst.jpg
De staking bij de onderaannemer van De Lijn laat zich vandaag nog verder voelen. Het busverkeer in Tisselt blijft hierdoor verstoord. Voorlopig zijn er alleen prioritaire ritten. Vanaf vrijdag zou de dienstverlening wel niet langer verstoord zijn. Veel bussen zijn intussen hersteld en voordat de buschauffeurs vertrekken checken ze of de bus technisch al dan niet in orde is. Zijn er nog mankementen dan rijdt de chauffeur voorlopig niet uit.

Door een spontane vakbondsactie bij onderaannemer De Reys op de stelplaats in Tisselt waren er sinds vorige week problemen op de buslijnen die daar vertrekken. De staking bij de onderaannemer van De Lijn was vrijdagavond normaal gezien voorbij maar werd afgelopen maandag tegen de verwachtingen hervat.

Er was afgesproken dat ze alleen zouden uitrijden met de bussen die volledig technisch in orde zijn. Sommige "herstelde" bussen zouden volgens de chauffeurs ook na inspectie toch nog altijd mankementen vertonen en daarom wordt er sinds maandag actie gevoerd. Vrijdag zou de actie voorbij zijn. 

Foto: RTV