Dealer en koper gevat dankzij droneteam en alerte burger

maa 28 Aug
Politiezone Heist zoekt de alerte burger die een vluchtende drugsdealer tegenhield tijdens Hestival. Hij wordt bedankt voor zijn kordate reactie. De twee minderjarigen, jongens van 16 en 17 jaar, die bij de deal betrokken waren, konden beiden beschikken. Naar aanleiding van de feiten, werd een huiszoeking uitgevoerd bij een 17-jarige dealer. Er werd cannabis en een som geld bij hem thuis gevonden.

Jongeren verschuilen zich na drugsdeal

Zaterdagavond, tijdens Hestival, trokken twee jongeren de aandacht van het droneteam van PZ Antwerpen, die ondersteuning gaf tijdens het evenement. De jongeren verschuilden zich op de parking van het OCMW in Heist-op-den-Berg voor een drugsdeal. Een politieploeg werd op basis van de dronebeelden aangestuurd richting het OCMW. Bij het benaderen van de jongeren, nam één ervan de vlucht richting Stationsstraat. Een alerte burger parkeerde zijn voertuig aan de zijkant van het straat en hield de jongen tegen. Dankzij hem kon hij niet meer verder vluchten en heeft politie hem kunnen arresteren. Ook de andere jongere werd gevat door politie. 

Bij de dealer werd 12 gram cannabis en 165 euro aangetroffen, bij de koper een kleine gebruikershoeveelheid. De twee minderjarigen, jongens van 16 en 17 jaar, konden beiden beschikken. Naar aanleiding van de feiten, werd een huiszoeking uitgevoerd bij de 17-jarige dealer.  

Oproep alerte burger 

Politiezone Heist doet nu een oproep naar de alerte burger die de vluchtende jongen tegenhield. Nadat de minderjarige werd gearresteerd, is hij verder gereden. Zijn identiteit is verder niet bekend. Hij wordt alvast bedankt voor zijn kordate reactie. 

Foto: Politiezone Heist