Partnerartikel

De voordelen van een crossbody handtas

din 13 Sep 2022
Het vinden van de perfecte handtas kan voor de meeste vrouwen een uitdaging zijn. Je wilt iets dat veelzijdig en gemakkelijk te dragen is, maar toch stijlvol en mooi is. Er zijn tegenwoordig een eindeloos aantal vormen, maten, kleuren, merken en meer op de markt. Je zoekopdracht verfijnen kan een leuk maar moeilijk proces zijn, vooral als je een specifiek idee in gedachten hebt.

Als je vandaag geen crossbody tas dames in je collectie hebt, moet je er sterk over nadenken om er een aan je kast toe te voegen. Deze stukken zijn niet alleen geweldig in verschillende maten, maar ze zijn ook geweldig wat betreft hun veelzijdigheid. Een van de grootste voordelen is dat ze nog steeds net zo aantrekkelijk zijn als een traditionele handtas, maar ze helpen het gewicht van de tas over je lichaam te verdelen. Ze zijn echter nog steeds verkrijgbaar in verschillende maten, materialen en kleuren.
 
Een enorm voordeel, en de reden waarom velen voor deze tas kiezen, is omdat ze volledig handsfree kunnen worden gebruikt. Er zijn tijden, of het nu op vakantie is of gewoon naar de supermarkt gaan, dat een tas op je schouder of arm niet praktisch is. Met een crossbody-stuk zoals een heuptas kun je het eenvoudig over jezelf heen gooien en heb je een handsfree manier om je tas mee te nemen. Deze stijl van dragen geeft je veel vrijheid die meer traditionele stukken niet zullen bieden.
 
Samen met het handsfree aspect komt het feit dat deze stukken niet van je schouder glijden terwijl je rondloopt. We hebben allemaal wel eens dat moment gehad waarop je op een bepaalde plek probeert te komen en je handtas steeds van je arm of schouder afglijdt. Met een crossbody-stuk bedekken ze veilig een groot genoeg deel van je lichaam zodat het zelden ergens wegglijdt. Dit voegt ook een gevoel van veiligheid toe dat je niet hebt met traditionele stukken, waardoor ze moeilijker te grijpen of te nemen zijn voor iemand.
 
Zoals gezegd, kunnen deze stukken veel comfortabeler zijn omdat ze kunnen helpen het gewicht van je tas gelijkmatiger over je lichaam te verdelen. Voor velen kan je handtas gebruikt worden voor de dingen die je dagelijks gebruikt en kan snel zwaar worden. Meer traditioneel gedragen stukken kunnen je rug, armen of schouders belasten. Wanneer je je weekendtas dames over je lichaam draagt, lokaliseer je niet één gebied dat onder druk staat door dit gewicht. 
 
Hoewel een grote reden waarom veel mensen naar dit soort tassen neigen, is omdat ze crossbody worden gedragen, maar voor veel stukken kunnen ze worden aangepast om op verschillende manieren te worden gedragen. Ze kunnen bijvoorbeeld extra banden of verstelbare banden hebben waarmee je ze ook op je schouder of arm kunt dragen. Dit kan je de voordelen bieden van alle soorten crossbody handtassen en het gemak om er tussen te wisselen als dat nodig is. Het ene moment draag je het als een normale handtas, het andere moment maak je gebruik van de schouderriem om de tas crossbody of over je schouder te dragen.