De Nekker zet extra kassa: hogere tarieven voor mensen van buiten provincie Antwerpen?

vrij 16 Jun
Provinciaal Recreatiedomein De Nekker neemt maatregelen om lange wachtrijen aan de kassa te vermijden. Er komen extra kassa’s en een betere informatieverspreiding zodat bezoekers vanaf 12 jaar, die hun identiteitskaart moeten tonen, vlotter binnen geraken.

De voorbije weekends werd de maximumcapaciteit van De Nekker al enkele keren bereikt. De combinatie van de vele bezoekers en de strengere toegangscontroles zorgden voor lange wachtrijen aan de inkom. De provincie zoekt naar een oplossing voor dit probleem. “Naar de zomervakantie toe bekijken we in samenwerking met een evenementenbureau hoe we de toegang kunnen optimaliseren," zegt gedeputeerde Mireille Colson. "We bekijken ook de mogelijkheid om verschillende tarieven in te voeren,  bijvoorbeeld  een hoger tarief voor wie niet in de provincie Antwerpen woont.”

Vooraf ticket kopen

Ondertussen neemt De Nekker al enkele maatregelen om de doorstroom te verbeteren. Zo kunnen mensen die vooraf online een ticket kopen, binnen langs vier kassa’s. Aan een vijfde kassa kunnen bezoekers terecht die nog geen ticket gekocht hebben. 

“De identiteitscontroles blijven belangrijk. De Nekker is er voor iedereen. Verkoeling zoeken, plezier maken in de speeltuinen en genieten van de zon moet mogelijk zijn voor iedereen die daar nood aan heeft. Het is niet de bedoeling dat enkele individuen het onaangenaam maken voor de bezoekers,” zegt gedeputeerde Mireille Colson. 30 personen kregen al een toegangsverbod. 

Foto: RTV