Dak leegstaande vleugel De Zwaan begeeft het onder sneeuw

maa 23 Jan 2023
Grote delen van het dak van een leegstaand gebouw op site De Zwaan in Mol zijn vandaag naar beneden gedonderd. Gelukkige raakte niemand gewond want het puin belandde binnen een veiligheidsperimeter die sinds enkele maanden rond het gebouw was ingesteld. Het gebouw staat achteraan op de site, grenzend aan de Wandelweg, kinderdagverblijf Molleke en een privaat perceel.

Leegstaand gebouw

Het beschadigde gebouw staat al langere tijd leeg. Afgelopen zomer werden de daken van de gebouwen van De Zwaan geïnspecteerd. Op die manier kon er een inventaris worden gemaakt van eventuele schade die op termijn hersteld moet worden of welke dringende restauraties er nodig zijn

Maar na de instorting van vandaag verandert de aanpak. Een stabiliteitsingenieur is opgeroepen en op basis van die bevindingen legt de gemeente via een spoedopdracht een aannemer vast voor het ruimen van het puin en het uitvoeren van de renovatiewerken om het gebouw voor verdere schade te behoeden. De veiligheidsperimeter en het afsluiten van de volledige koer voor publiek gebruik blijft behouden. De zoektocht naar een geschikt dakbedrijf was eerder al gestart. Begin februari moesten alle offertes binnen zijn.