‘Curieuzeneuzemosterdpad’ in Duffel krijgt opknapbeurt

din 12 Jul 2022
De wandellus in de Mosterdpot in Duffel is één van de 66 plattelandsprojecten die goedgekeurd werden door minister van omgeving Zuhal Demir. De ‘Curieuzeneuzemosterdpad’ zal hersteld worden, want het pad is niet altijd even goed begaanbaar en het speelbos werd ook beschadigd. Bovendien wordt er geïnvesteerd in nieuwe duurzame elementen, veilige speeltoestellen en een infobord afgestemd op kinderen. Omdat de lokale wandelmogelijkheden, ten slotte, zo populair zijn geworden sinds de coronatijd, dringt ook een uitbreiding zich op.

De werken aan het Duffelse wandelpad kaderen in een groter project waarbij vier wandellussen in Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Willebroek en Duffel worden aangepakt. In totaal wordt daar 55.800 euro voor vrijgemaakt, waarvan 65% gesubsidieerd wordt vanuit het Europese coronaherstelfonds.

De wandellus ‘Curieuzeneuzemosterpad’ maakt deel uit van het wandellabel ‘Samen op pad’ dat in 2018 in het leven werd geroepen. De bedoeling van dat wandellabel is om een groter wandelaanbod voor kinderen te voorzien en het ook kenbaar te maken.

Foto: Lokaal bestuur Duffel