Warande blijft bij de provincie: cultuurhuis programmeert massa grote namen

don 16 mei
© Stad Turnhout

Het provinciebestuur heeft meer uitleg gegeven over de toekomst van de Warande in Turnhout. Cultuur is geen bevoegdheid meer van de provincies, en daarom ging de Warande op zoek naar een overnemer. Omdat die niet werd gevonden, mag de provincie Antwerpen nu toch de Warande blijven uitbaten. Omdat dit de meeste garanties biedt, klinkt het. Met de beslissing komt er een einde aan de onduidelijkheid die lange tijd over het cultuurhuis heerste.

Samen met het nieuws over het beheer van de Warande, kondigt het cultuurhuis vandaag ook zijn programma aan voor het seizoen 2024-2025. Onder meer William Boeva, Kamal Kharmach, Steven Goegebeur, Jeroen Dewulf en Wouter Deprez zorgen voor de stand up comedy.

Wat muziek betrekt is het programma even indrukwekkend. Gabriel Rios, Herman van Veen, Tijs Vanneste, Zap Mama, Kapitein Winokio, Noordkaap, Novastar, Het Zesde Metaal, Frank Mercelis, Naima Joris, Compact Disk Dummies, Scala, ILA, IKRAAAN, Lara Chedraoui, KommilFoo, Admiral Freebee, The Bony King of Nowhere en Guido Belcanto staan in de schouwburg of de Kuub.

De populaire Britse singer-songwriter Tom Mcrae staat geprogrammeerd, The Bootleg Beatles uit het VK en het Marokkaanse Driss El Malouli Trio. En er is ook nog de tribute en première van Bobbejaan 100 met Otto-Jan Ham, Barbara Dex, Nele Paelinck en Jan De Smet.

Grote theaternamen zijn Tom Van Dyck, Sofie Decleir met HETGEVOLG, KAAIMAN, SKaGeN, Tiny Bertels en Evelien Bosmans, Compagnie Marius, de Kopergietery, BRONKS, STAN & De Roovers, HETGEVOLG en OPENING DOORS, HETGEVOLG / Het Laatste Bedrijf met Stefaan Degand, Compagnie Cecilia, Olympique Dramatique & Theater Arsenaal, FC Bergman en Herwig Ilegems.

En er zijn opnieuw heel wat activiteiten buiten de muren van De Warande. Zo is er Plein de Cirque in september en een nieuwe versie van WinterWarm in de Hoge Rielen. Tickets voor heel wat voorstellingen kunnen nu al worden geboekt.