Bushalte Brusselpoort wordt verplaatst voor betere verkeersdoorstroming

don 8 Feb
brusselpoort_mechelen_-_archief_rtv.jpg
Stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voeren vanaf maandagmorgen 12 februari werken uit in de omgeving van de Brusselpoort. Om de veiligheid en doorstroming te verbeteren wordt een bushalte enkele meters verplaatst.

Op drukke momenten staat er in de Van Benedenlaan soms een file tot op het kruispunt van de Brusselpoort. Dat gebeurt vooral als er één of meerdere bussen moeten stoppen aan de bushaltes en er tegelijkertijd druk achteropkomend verkeer voorbij moet. Voetgangers en fietsers die vanuit de Brusselsepoortstraat rechtdoor richting de Hoogstraat moeten, ondervinden soms hinder bij het oversteken op het fiets- of zebrapad.

Daarom is beslist om de bushaltes enkele meters op te schuiven. Dat moet de verkeerssituatie hier veiliger maken en kan het verkeer vlotter en rustiger verlopen.

Om de hinder te beperken vinden de werken plaats tijdens de krokusvakantie van 12 tot 16 februari. Het gemotoriseerd verkeer moet er dan over één rijstrook. Fietsers moeten tijdens de werken het dubbelrichting fietspad aan de binnenkant van de Van Benedenlaan gebruiken, terwijl voetgangers geen hinder ondervinden. Busreizigers kunnen de haltes in de Brusselpoortstraat, Astridlaan en de halte op de binnenring van de Van Benedenlaan gebruiken.

Foto: archief RTV