Burgemeester neemt voertuig in beslag na patsergedrag in Mechelen

din 23 Jan
sg_mechelen.jpg
In Mechelen konden politie-inspecteurs alweer een “patservoertuig” aan de kant zetten. De bestuurder werd eerder al gesignaleerd voor onverantwoord rijgedrag. De meldingen over de bestuurder van een witte Audi met onaangepast rijgedrag kwamen uit verschillende woonwijken in Mechelen. Na de zoveelste overtreding besliste burgemeester Somers het voertuig maandagnamiddag aan de kant te laten zetten. Het gaat inmiddels al om de 22ste inbeslagname van een patservoertuig sinds 2018.

Maandagnamiddag stellen verkeersinspecteurs vast dat het betrokken voertuig tegen de rijrichting op het voetpad geparkeerd staat. De bestuurder, een jongeman van 23 jaar bleek onder invloed van cannabis te zijn. Zijn rijbewijs wordt onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. 

In 2018 lanceerde politiezone Mechelen-Willebroek het patserproject met de eerste bestuurlijke inbeslagname van een voertuig. Wanneer hardleerse chauffeurs na een waarschuwing hun onverantwoorde rijstijl niet bijsturen, neemt de burgemeester het voertuig in beslag. Jaarlijks wordt zo een vijftal voertuigen in beslag genomen in Mechelen.  

Foto archief: inbeslagname patserauto