Brasserie De Swaen tijdelijk gesloten: burgemeester schorst vergunning

don 8 Jun
De Herentalse burgemeester Mien Van Olmen heeft de uitbatingsvergunning van Brasserie De Swaen aan de Belgiëlaan opgeschort. De zaak zou niet volledig in orde zijn met de regels rond de brandveiligheid. Uitbater Kurt Maes is dus verplicht de deuren van zijn zaak tijdelijk te sluiten.

Kurt Maes kreeg op 8 mei 2021, als nieuwe uitbater van Brasserie De Swaen, een uitbatingsvergunning onder voorwaarden. Hij moest nog een aantal opmerkingen die in een ongunstig brandweerkeuringsverslag stonden zo snel mogelijk wegwerken. Maar eind 2022 bleken die zaken nog niet aangepakt te zijn.

Op 1 maart zat de stad opnieuw samen met de uitbater om de werkpunten te overlopen. Hij kreeg een gunstig brandweerpreventieverslag op voorwaarde dat de laatste werkpunten binnen de 3 maanden zouden opgelost zijn en nog enkele ontbrekende keuringsattesten zouden aangeleverd worden. Maar dat is nog steeds niet gebeurd. De burgemeester besliste daarop de uitbatingsvergunning te schorsen tot alles is aangepakt. 

Volgens uitbater Kurt Maes gaat het nog om kleine aanpassingen. Die wil hij nu zo snel mogelijk in orde brengen. Hij hoopt zo snel mogelijk zijn zaak weer te kunnen openen.

Foto: archiefbeeld