Bornemse scholen kunnen vanaf nu gebruik maken van gezinscoach

maa 6 Nov
Ouders van kinderen die naar de basisscholen De Linde of Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie in Bornem gaan, kunnen voortaan een beroep doen op een zogenaamde gezinscoach. Het gaat om een medewerkster van het Sociaal Huis die als aanspreekpunt dient bij bijvoorbeeld financiële problemen of taalmoeilijkheden in het gezin. De gezinscoach is op vaste tijdstippen aanwezig op school en moet de drempel bij ouders die hulp nodig hebben verlagen.

Lana Vyncke is 23 en afgestudeerd in de richting gezinswetenschappen. Ze werkt al anderhalf jaar voor het Sociaal Huis van Bornem en zal voortaan 1 dag per week beschikbaar zijn als gezinscoach. Vandaag is ze hier in basisschool OLVP, morgen in basisschool De Linde.

Met de nieuwe functie van Lana wil het gemeentebestuur het Sociaal Huis vooral toegankelijker maken. Voor sommige ouders is de stap vaak te groot, een gezinscoach op school kan de drempel verlagen. Bij Lana kunnen ze terecht voor sociale problemen of geldzaken.  Bornem telt in totaal 10 basisscholen. Ook daar kan je Lana in de toekomst mogelijk vinden. In januari zal het project een eerste keer geëvalueerd worden.