Blauwalgen in waterskivijver De Mosten: tijdelijk recreatieverbod

don 15 Jun
In de waterskivijver van recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten is blauwalg vastgesteld. Daarom geldt er tijdelijk een recreatieverbod. De waterkwaliteit van de zwemvijver is nog wel goed. Er mag dus nog wel gezwommen worden.

Het warme weer is een ideale trigger voor blauwalgen. Daarom worden recreatieve wateren  goed gecontroleerd door de Vlaamse Milieumaatschappij en het Agentschap Zorg en Gezondheid. Daarbij zijn nu blauwalgen vastgesteld in de waterskivijver van De Mosten. Die zijn gevaarlijk voor mensen of dieren. Als zij in contact komen met deze bacteriën kunnen zij gezondheidsklachten krijgen zoals luchtwegklachten, misselijkheid, irritatie aan de ogen, huid, … 

Daarom heeft stad Hoogstraten een tijdelijk recreatieverbod opgelegd voor de grote vijver (waterskivijver). Zwemmen, wakeboarden, surfen en waterskiën zijn er verboden. Ook andere activiteiten waarbij je in contact kan komen met het water zoals vissen, suppen, bootje varen, … worden sterk ontraden. 

In de ernaast gelegen zwemvijver werden geen sporen van blauwalg vastgesteld. Bezoekers kunnen daar tijdens het warme weer nog steeds terecht voor een verfrissende duik. 

De kwaliteit van het water wordt zowel in de grote vijver (waterskivijver) als de zwemvijver zeer nauwkeurig opgevolgd. Als de waarden van de grote vijver terug in orde zijn, wordt het recreatieverbod zo spoedig mogelijk opgeheven.


Foto boven: stad Hoogstraten
Foto onder: RTV