Beperkte hinder bij herstellingswerken aan rotonde E34 in Gierle

maa 28 Nov 2022
Vanaf maandag 5 december voert het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingswerken uit aan de rotonde van de Beersebaan (N132) met de Vosselaarseweg en de Strandweg in Lille. De rotonde sluit ook aan op de op- en afrit richting Antwerpen van het complex Beerse-Gierle (22) van de E34. De werken zullen vermoedelijk drie weken duren. Ter hoogte van de werfzone wordt één rijstrook ingenomen. De hinder voor het verkeer blijft beperkt, want de rotonde en alle aansluitingen blijven open.

Schade

Aan de rotonde van de Beersebaan is schade aan het beton vastgesteld. Vermoedelijk is de schade het gevolg van uitspoelingen onder de rotonde. Om de oorzaak verder te kunnen onderzoeken en de nodige herstellingswerken te kunnen uitvoeren, moet AWV de betonstrook plaatselijk opbreken.  

Beperkte hinder vanaf 5 december

De werken starten vanaf maandag 5 december en zullen naar schatting drie weken duren. Ter hoogte van de werfzone wordt de binnenste rijstrook op de rotonde afgesloten. Het verkeer kan steeds blijven passeren. De rotonde blijft tijdens de werkzaamheden open en AWV moet geen aantakkingen afsluiten. Het op- en afrittencomplex Beerse-Gierle van de E34 blijft dus ook steeds volledig bereikbaar. De fietstunnel onder de rotonde wordt gedeeltelijk afgezet voor de veiligheid, maar blijft ook bruikbaar voor fietsers. De voetgangerstunnel ten noorden van het rondpunt blijft toegankelijk.

Begin volgend jaar zullen aan de noordkant van de rotonde ook herstellingswerken nodig zijn. Meer informatie daarover volgt na de eerste werken in december. Vermoedelijk zal de rotonde dan een volledige dag afgesloten moeten worden.