Beerse legt zone 50 op in 15 straten ten noorden van kanaal

vrij 27 Jan 2023
Het lokaal bestuur van Beerse heeft in vijftien straten ten noorden van het kanaal Dessel-Schoten zone 50 ingevoerd. Enkel op de Merksplasseweg, Polendam en Rijkevorselseweg geldt de snelheidsbeperking niet. De zone 50 in de woongebieden, die de mazen vormen tussen de verbindingswegen, creëert een veilige en aangename verkeerssituatie voor voetgangers en fietsers.

Concreet wordt de zone 50 ingevoerd in de straten Absheide, Biehal, Blakheide, Duivenhoek, Ginnekenshoek, Koloniedijk, Lage Heide, Lemmerstraat, Keizershof, Ketelaarstraat, Meergoorstraat, Nijverheidsstraat, Ossenweg, Vogelenzang en Vossenbrugstraat. In de Merksplasseweg, Polendam en Rijkevorselseweg geldt de zone 50 niet, want die vormen belangrijke verbindingswegen waarlangs de gemeente ook doorgaand en vrachtverkeer wil laten rijden. 

In de Lange Kwikstraat, Korte Kwikstraat en Heldenweg geldt er al een snelheidsbeperking van 50 km/uur. In de Heidestraat mag je ten slotte slechts 30 km/uur rijden.

Overdreven snelheid

De gemeente van Beerse heeft beslist om de zone 50 in te voeren in de straten na verschillende meldingen over overdreven snelheid. Ten noorden van het kanaal Dessel-Schoten en ten westen van de Merksplasseweg mag je nu nog zo goed als overal 70 km/uur rijden. Daar zou vaak te snel gereden worden en veel sluipverkeer passeren. Bovendien zou het vrachtverkeer het doorrijverbod negeren. 

De zone 50 moet dat verhelpen en een veiligere verkeerssituatie creëren voor de zwakke weggebruikers. Straks meer in RTV Vandaag. 

Foto: RTV