Bart Govaerts nieuwe directeur de Warande

don 23 Nov
Bart Govaerts is aangesteld als nieuwe directeur van cultuurhuis de Warande in Turnhout. Hij stond jarenlang aan het hoofd van het Vlaams cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Hij moet weer rust brengen in het Turnhouts cultuurhuis na enkele woelige jaren waarin verschillende personeels- en directieleden zijn opgestapt. (Foto: Edwin Wiekens)

Cultuurhuis de Warande in Turnhout heeft er een woelige periode opzitten. In amper vier jaar tijd waren er tien directeurs. Er was ook sprake van pesterijen en toxisch leiderschap. Er stapten dan ook heel wat personeelsleden op. Daarom was er voor de zomer een tijdelijke intendant aangesteld om orde op zaken te stellen. Nu is er een nieuwe directeur gevonden. En dat is Bart Govaert. Hij stond sinds oktober 2017 aan het hoofd van de Brakke Grond, Het Vlaams cultuurhuis in Amsterdam. Daarvoor was hij Directeur Cultuur bij de Stad Antwerpen.

Lieve Crauwels is aangesteld tot nieuwe zakelijke leider van de Warande.  Zij komt over van het Suske en Wiske museum in Kalmthout. En er wordt ook nog een artistiek leider gezocht. (Foto: Provincie Antwerpen)