Baldemore zamelt luiers in voor kwetsbare gezinnen met jonge kinderen

din 13 Dec 2022
De gemeenten Balen, Dessel, Mol en Retie hebben een Pamperbank opgericht om kwetsbare gezinnen met jonge kinderen te ondersteunen. De kosten van luiers voor baby’s, peuters en jonge kinderen wegen serieus door voor gezinnen die het minder breed hebben. Daarom zamelt de gemeente tijdens de kerstperiode luiers in. Wie luiers op overschot heeft, mag ze tot 6 januari 2023 onder de kerstboom komen leggen, onder meer in het administratief centrum ‘De Plaetse’ in Dessel. Vooral bij de pampers voor grotere kindjes, maatjes 5 en 6, zijn er nog tekorten.

De ingezamelde luiers worden per pakket van 25 verkocht voor 1 euro aan kwetsbare gezinnen. Het geld dat de gemeente daarmee inzamelt, wordt opnieuw gebruikt om luiers te kopen. 

Ook na 6 januari kan je een kwetsbaar gezin blij maken met je luieroverschotten. In Dessel staan er pamperboxen aan de bibliotheek, IBO Speelplaneet en IBO Hummelhoek. In Mol kan je ze deponeren in de bib, kinderdagverblijf 't Molleke en de kerk van Achterbos. In Balen staat er een pamperbox in VC De Kruierie, Kind en Gezin, kinderdagverblijf Dolfijn, apotheek Soef en KIKOEN. In Retie is dat ook in KIKOEN, het gemeentehuis en bij Kind en Gezin.

Foto: Gemeente Dessel