15u43

Zwemmen Keerdok Mechelen: ook recreatieve zwemmers zijn welkom

Vanaf 25 juni is het opnieuw mogelijk om te zwemmen in het water voor het Keerdok. En dit keer niet alleen voor sporters of sportclubs, maar ook recreatieve zwemmers kunnen deze zomer verfrissing zoeken in het open water. Daarvoor werd er al een ponton gelegd in de hoek van het Keerdok. Het dok naast de zwemplek blijft een gewone waterweg, waar scheepsverkeer vlot kan doorstromen.

Om de veiligheid te garanderen, wordt het sport- en recreatiezwemmen apart georganiseerd. Daarnaast moeten de zwemmers tussen acht en twaalf jaar begeleid worden door een volwassene. De zwemplaats is namelijk open water, waar je niet kan staan en de stroming sterk is.   

De stad Mechelen gaat geen vaste openingstijden opstellen, maar laat haar planning afhangen van het weer en de vraag van de zwemmers. Voor de exacte data en openingsuren, moeten zwemmers dus de website en sociale media van de stad in het oog houden. Naast het voormalige A.S. Adventure-gebouw worden er opnieuw containers gezet, waar de kleedkamers, het sanitair en de EHBO zullen komen.

Inschrijven kan via de website van Mechelen. Daar kan je een tijdslot van twee uur reserveren. Er is wel geen strand bij het water van het Keerdok, dus de zonnekloppers kunnen daarvoor naar naburige recreatiedomeinen.