7u11

Zeven jaar cel voor twee feiten: aanval met steen en bedreiging van parket

Een 33-jarige man uit Brasschaat loopt in totaal zeven jaar gevangenisstraf op voor twee verschillende feiten. Zo heeft hij de zaakvoerder van een firma in Berlaar aangevallen met een steen. Hij werd ook gedagvaard omdat hij dreigde met een aanslag op het parketgebouw in Mechelen.

De man was woedend op de zaakvoerder van een bedrijf in Berlaar omdat die beroep had aangetekend tegen een vonnis van de burgerlijke rechtbank. In juli 2019 stapte hij met een motorhelm de zaak binnen. Hij sloeg de zaakvoerder eerst met de hand in het gezicht en daarna met een steen tegen het hoofd. Hiervoor kreeg hij vijf jaar cel.

Op 24 november 2021 liep het opnieuw mis. De dertiger duwde de noodknop van een Mercedes in. Zo kwam hij in een callcenter terecht en zei tegen de telefonist dat hij onderweg was naar het Openbaar Ministerie in Mechelen en dat hij er een aanslag zou plegen. Hij werd even later door de politie effectief in de buurt van het gerechtsgebouw aangetroffen. Hij verklaarde dat hij gefrustreerd was door de politie, het parket en de corrupte Belgische Staat. Hiervoor kreeg hij twee jaar cel. 

Beide straffen zijn met probatie-uitstel. De man moet zich residentieel laten behandelen en kreeg een verbod op alcohol- en druggebruik opgelegd.