19u30
De wereld vandaag
zondag 26 juni
21°C
15 km

Zeven jaar cel gevorderd voor schietincident op parking CC De Mol

Een 25-jarige riskeert zeven jaar cel voor poging tot moord op de parking van CC De Mol in Lier. Tijdens een ruzie schoot hij drie keer op een auto en richtte bewust op de inzittenden. Er vielen gelukkig geen gewonden.

Een van de drie andere betrokkenen, werd kort voor het schietincident samen met zijn vriendin bedreigd en achtervolgd door de inzittenden van een zwarte BMW. Samen met zijn broers en diens vrienden ging hij op zoek gaan naar die BMW om verhaal te gaan halen. Ze reden rond met een taxi totdat ze op de parking van het cultureel centrum De Mol een zwarte BMW opmerkten waarvan zij dachten dat het om het betrokken voertuig ging.

Later bleek dat de chauffeur er helemaal niets mee te maken had. Hij sloeg op de vlucht toen hij voelde hij dat werd bedreigd. Daarop loste de 25-jarige man drie schoten. Aan de hand van camerabeelden kon de politie de schutter en de drie anderen identificeren en arresteren.

Het parket vorderde tegen de schutter een celstraf van zeven jaar effectief. De drie anderen riskeren celstraffen van 18 tot 30 maanden met probatie-uitstel. De uitspraak volgt op 3 maart.