4u34

Wout van Aert kent ploegmaats die hem aan wereldtitel moeten helpen

Bondscoach Sven Vanthourenthout heeft zonet zijn selectie voor het komende WK wielrennen bekend gemaakt. Kopman Wout van Aert is de enige Kempenaar bij de mannen. Arendonkenaar Dries Van Gestel is reserve. Bij de vrouwen mag Valerie Demey uit Dessel mee naar het verre Australië.

Na zijn indrukwekkende eerste seizoenshelft, met onder meer ritzeges en de groene trui in de Tour, gaat Wout van Aert gaat eind september in het Australische Wollongong op zoek naar zijn eerste wereldtitel op de weg. De Herentalsenaar is sowieso kopman. Een rol die hij zal delen met Remco Evenepoel, op dit moment de leider in de Ronde van Spanje.

Verder neemt de bondscoach Yves Lampaert, Stan Dewulf, Quinten Hermans, Jasper Stuyven, Nathan Vanhooydonck en Pieter Serry mee. Dries Van Gestel, die aan een sterke periode bezig is, is één van de 4 reserven. Hij moet dus hopen dat er nog iemand afvalt. Jan Bakelants, die ook genoemd werd, is er sowieso niet bij.

Demey

Bij de vrouwen is Valerie Demey er opnieuw bij. Zij zal meer dan waarschijnlijk een dienende rol krijgen. De Desselse zal vooral Lotte Kopecky moeten bijstaan. Demey zal ook de mixed team relay voor haar rekening nemen.

Bij de junioren mannen behoorden Aaron Dockx uit Rijkevorsel en Victor Hannes uit Mol ook tot de reserven.

Foto: Valerie Demey