13u55

Woonveer lanceert twee sociale woningbouwprojecten in Puurs-Sint-Amands

De sociale huisvestingsmaatschappij Woonveer Klein-Brabant wil in 2023 twee kleinschalige projecten realiseren in Puurs-Sint-Amands. Concreet gaat het om vijf wooneenheden in de Vrijhalsweg in Breendonk en vier wooneenheden in de Kuipersweg in Ruisbroek. Binnenkort zal Woonveer de omgevingsvergunning aanvragen. De eerste symbolische steenlegging is voorzien in 2023.

Het project in Breendonk (foto bovenaan) bestaat uit vijf wooneenheden die rechtover de ingang van sportcentrum De Vrijhals terecht zullen komen. Het gebouw zal bestaan uit drie bouwlagen met in totaal vijf gestapelde woningen. Die woningen krijgen een aparte toegang en buitenruimte. Voor het gebouw wordt er ruimte gemaakt voor zes parkeerplaatsen. Bovendien wordt er ook een fiets- en tuinberging voorzien. 

In Ruisbroek (foto onderaan) komt er een gelijkaardig bouwproject tot stand, namelijk een gebouw met vier gestapelde woningen. Deze woningen krijgen ook een aparte toegang en buitenruimte. Er wordt ook parking voor vier auto’s en een fietsenberging voorzien.

Een belangrijke factor in het bouwproject is, ten slotte, de energie-efficiëntie. Beide projecten voldoen aan de energieprestatienormen voor nieuwbouw en renovatie en krijgen een gascombiketel, een vraaggestuurd ventilatie C-systeem, zonnepanelen en vloerverwarming.

Foto's: Woonveer