3u11

Wolf bijt 2 schapen dood in Duffel: 6 andere dieren gewond

Een wolf heeft zaterdag lelijk huis gehouden bij een schapenhouder in Duffel: 2 schapen werden doodgebeten, 6 anderen liepen verwondingen op aan de hals. Dat laat de gemeente weten in een persbericht. De wolf is zondagochtend rond 7 uur nog gefilmd door een buurtbewoonster.

Volgens schepen van Milieu Theo Boel gaat het zeker om een wolf: "Dat is duidelijk aan de manier waarom de schapen zijn gebeten. Bovendien zijn er in de buurt ook duidelijke pootafdrukken gevonden." Het is de eerste keer dat er een wolf ronddwaalt in de streek. De getroffen schapenhouder heeft een weide in Duffel-Oost, maar waar precies wil de schepen niet zeggen. 

"Hok uw schapen op of plaats schrikdraad"

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek heeft DNA-stalen genomen van de kadavers om zeker te weten dat het over een wolf gaat. Al bestaat er maar weinig twijfel. De schepen wil andere schapenhouders in de gemeente nu waarschuwen. "De wolf is een beschermde diersoort en ongevaarlijk voor de mens. Het is wel belangrijk dat schapenhouders ofwel hun dieren 's nachts ophokken of hun weiden elektrisch omheinen."

Vanmorgen nog gefilmd

De Duffelse wolf werd vanmorgen nog gefilmd door een buurtbewoonster. De beelden zijn gemaakt rond 7 uur aan een weide in de buurt van de Enkelstraat. Wolvenkenner Jan Loos bevestigt dat het zeker om een wolf gaat: "Het is een mannetje, dat zien we aan de pootafdrukken. Vermoedelijk het dier dat de voorbije weken schapen doodbeet in de buurt van het Nederlandse 's-Hertogenbosch."  Bekijk de beelden op onze Facebookpagina.  

 

De wolf loopt rond op een weide in de Enkelstraat. De beelden zijn vanmorgen gemaakt door een buurtbewoonster.