10u29

Willebroek blikt tevreden terug op eerste maand vakantiewerking

Met de helft van de zomervakantie al achter de rug evalueert de gemeente Willebroek het gebruik van het nieuwe Huis van de Vrije Tijd, op de Schalk aan de Stadionlaan. Het domein werd afgelopen maand voor verschillende doeleinden gebruikt: naast de speelpleinwerking, werd er ook een taalkamp voor anderstalige kinderen, een ICT-kamp en tal van sportkampen georganiseerd. In totaal komt dat neer op 200 kinderen die elke dag kwamen spelen, leren of ontspannen op de site.

Zo’n zestig jongeren zette zich afgelopen maand in als monitor of begeleider bij de speelpleinwerking. Samen met de leden kom je dan direct aan grote aantallen, en dat ziet de gemeente ook aan de hoeveelheid vieruurtjes die geconsumeerd zijn. Op een maand tijd werd er 100 kg kleine stukken fruit, zoals kersen en kerstomaatjes, en 1200 grote stukken fruit, zoals bananen, verorberd.

De gemeente benadrukt nog eens dat mensen die zich niet ingeschreven hebben voor activiteiten, ook nog altijd terecht kunnen op de site van het Huis van de Vrije Tijd.

Foto: archief