21u13

Weelde Depot wordt opnieuw vaccinatiecentrum voor herfstbooster

Inwoners van Beerse, Oud-Turnhout, Vosselaar, Rijkevorsel, Merksplas, Arendonk, Baarle-Hertog, Ravels en Hoogstraten kunnen voor de herfstbooster van het coronavaccin terecht in het vaccinatiecentrum in hal 5 in Weelde Depot. Inwoners van Turnhout kunnen terecht in het voormalige klooster op de campus AZ Turnhout (Sint-Elisabeth).

Burgers uit alle gemeenten van de eerstelijnszone Kempenland die niet over eigen vervoer beschikken en het openbaar vervoer willen gebruiken, kunnen terecht in het vaccinatiecentrum van Turnhout. Ze kunnen hiervoor een afspraak via het callcenter. Het vaccinatiecentrum in Turnhout is moeilijker bereikbaar met de auto. Je kan er  gemakkelijker terecht met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Turnhoutenaren die toch met de auto willen gaan, worden aangeraden om zich te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum Weelde Depot.

De vaccinatieperiode voor de herfstbooster start op 12 september. Eerst zijn de mensen met een hoog risico aan de beurt, daarna de alle zorgprofessionals en tenslotte iedereen ouder dan 18 jaar.