9u20

Vier Kempenaars officieel geselecteerd voor Olympische Spelen

Het Belgisch Olympisch comité (BOIC) heeft vandaag de selectie van ons land voor de Olympische Spelen uitgebreid met 14 atleten. Bij de 14 onder meer Wout van Aert. De wielrenner was al zo goed als zeker van de Spelen, maar is nu ook officieel geselecteerd voor de tijdrit in Tokio. Ook de Geelse Githa Michiels (in het mountainbike), BMX-ster Elke Vanhoof uit Mol en haar vriendin, wielrenster Valerie Demey, mogen hun ticket nu echt boeken. Zwemmer Louis Croenen uit Lichtaart was al langer zeker van deelname.

Dat van Aert de Olympische tijdrit zou rijden, was al lang geen geheim meer. Bondscoach Vanthourenthout had de Herentalsenaar al langer aangeduid, samen met Remco Evenepoel. Of van Aert ook de wegrit rijdt, is nog niet zeker, al is die kans ook groot.

Wielrensters

Ook de drie andere Kempense atleten die nu echt zeker zijn van Tokyo kunnen overigens goed overweg met de fiets. BMX-ster Elke Vanhoof uit Mol vocht na heel wat blessureleed terug en pakte de afgelopen weken voldoende punten om ons land een ticket in het BMX te schenken, dat mag ze ook zelf benutten uiteraard. Voor de Molse worden het haar tweede Olympische Spelen. In Rio 2016 werd ze 6de in de finale.

Ook de vriendin van Vanhoof, wielrenster Valerie Demey, mag naar Tokyo. De 27-jarige renster zal samen met onder meer Lotte Kopecky de wegrit rijden. Voor Demey zijn het haar eerste Spelen.

Tot slot mag ook Githa Michiels uit Geel het vliegtuig op richting Japan. Michiels, intussen 38 jaar, neemt er deel in het mountainbike. Ook voor haar worden het haar tweede Spelen, want ook in Brazilië was ze al van de partij. Toen schreef ze trouwens geschiedenis door als eerst Belgische vrouw naar de Spelen te gaan in het mountainbike.

Team Belgium telt op dit moment 35 atleten. Kanttekening daarbij is dat de selectie van de teamsporten (bijvoorbeeld het hockeyteam), daar nog niet zijn bijgeteld.