13u22

Video - Opnieuw vechtpartij in asielcentrum van Berlaar; gisteren vielen er al 5 gewonden

De politie is vanmorgen weer uitgerukt naar het asielcentrum in Berlaar. Na rellen gisterenavond en vannacht was er vanmorgen weer wat onrust. Woensdagavond vielen bij een vechtpartij al minstens 5 gewonden. De lokale politie kreeg toen versterking van omliggende zones en de federale politie.

Woensdag rond 18 uur liepen de gemoederen hoog op in het asielcentrum van Berlaar. In de slaapzaal voor alleenstaande mannen, waar zo'n 200 mannen samen slapen, kreeg een groep Afghanen het aan de stok met een groep Syriërs. Zo'n 5 mensen werden hierbij gewond. 

De politie kwam meteen massaal ter plaatse en had uren nodig om de situatie onder controle te krijgen. Rond 23 uur moest de politie nog bijkomend versterking oproepen. Pas rond 4 uur keerde de rust weer. Een tiental agenten bleven nog ter plaatse om alles onder controle te houden.

Maar vanmorgen was het weer zover. Opnieuw kregen asielzoekers het met elkaar aan de stok. Er zouden doodsbedreigingen zijn geuit, maar de bewaking kon een nieuwe vechtpartij voorkomen. En ook vanmiddag waren de gemoederen nog niet bedaard en moest de politie voor de derde keer ingrijpen.

De relschoppers mogen niet langer in het asielcentrum in Berlaar blijven. Ze worden zo snel mogelijk overgebracht naar een andere locatie. Het zou om 10 personen gaan. Dat bevestigt burgemeester Walter Horemans aan onze redactie. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: GVA