19u06

Veel enthousiasme voor Mechels Kankercentrum in Oud Gasthuis

De stad Mechelen kreeg al veel positieve reacties op hun aankondiging van het Kankercentrum in het Oud Gasthuis. Het wordt een centrale plek waar kankerpatiënten alles kunnen terugvinden: van dokters en psychologen tot pruiken en specifieke voeding. De stad heeft nu een website opgemaakt waar geïnteresseerden zich kunnen aanmelden, zowel om meer informatie in hun maibox te krijgen als om zich kandidaat te stellen om in de toekomst mee te werken aan het project.

In RTV Vandaag was eerder al te zien dat stad Mechelen het Oud Gasthuis in de Keizerstraat wil omvormen tot een Kankercentrum. Voor schepen van gebouwen en monumenten Arthur Orlians (Open VLD) is het een thema dat hem nauw aan het hart ligt: hij verloor zijn beide ouders aan kanker. Hij is dan ook een van de voortrekkers van het project. "Iedereen kent wel iemand met kanker, en dat merk je. We spreken echt over honderden reacties op sociale media en mails van mensen die willen bijdragen en willen meewerken", klinkt het. "Psychologen, kinesisten, een oncoloog, een uitbater van een koffiebar, schoonheidsspecialisten, en nog zo veel anderen hebben gereageerd."

Nu kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via de website die de stad heeft opgestart. https://www.mechelen.be/stadsvernieuwing/t-gasthuis/blijf-op-de-hoogte

Steunmuur

De stad is niet alleen overdonderd door de professionele hulp die al werd aangeboden, er kwamen ook veel reacties binnen van geïnteresseerden en sympathisanten. Mensen die het Kankercentrum financieel willen steunen kunnen letterlijk en figuurlijk een steentje bijdragen.

"We denken aan een mooie binnenmuur met verschillende kleine tegels. Mensen kunnen een tegel aankopen met een persoonlijke boodschap of een naam van iemand die ze graag willen steunen of herdenken. Een steunmuur van Mechelaars in de strijd tegen kanker. Symbolisch voor onze warme stad", zegt Orlians. 

Ook mensen die graag een steentje willen bijdragen kunnen terecht bij bovenstaande link. 


Foto: archief RTV