23u34

Uil keert voor 2de jaar terug naar centrum-nest en brengt er weer kuikens groot

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar een uil blijkbaar wel. Net als vorig jaar zitten er uilskuikens in het perkje van een balkon van een appartement aan de Werft. De blijkbaar katholieke uil, een oehoe, was vanmorgen al gespot door nogal wat Gelenaars op de Sint-Amandskerk en maakte in een mum van tijd furore op de sociale media.

Politie redt uilskuiken

Toeval of niet, vanmiddag stonden 2 politie-inspecteurs te voet op patrouille ineens oog in oog met een uilskuiken dat in de hoek van een etalageraam zat. Via een buurvrouw wisten de agenten waar het nest zich bevond. En zo werd het jong weer verenigd met zijn of haar moeder en broe(r)s en/of zus(sen) in het nest.

Maar niet voor lang, want maandag komt het natuurhulpcentrum uit Opglabbeek, net als vorig jaar, de kuikens van de bloembak aan het appartement halen. Zo hebben ze grotere levenskansen.

De jongen van vorig jaar haalden het en konden na een aantal weken in de vrije natuur worden losgelaten. Vreemd toch dat de moeder terugkeert naar het nest waaruit haar kuikens plots verdwenen.

Geel heeft dus weer een uilenstory om over te discussiëren en dat is in coronatijd misschien wel de perfecte afleiding. Of je kan natuurlijk ook gewoon een uiltje knappen... (foto's kuikens: politie Geel-Laakdal-Meerhout)

Konijnen verdwenen uit stadspark

De aanwezigheid van de uilen is lange tijd stil kunnen blijven zodat de kuikens in alle rust konden groeien maar nu de uil duidelijk zichtbaar vanop de kerk haar kroost bewaakt, ging de tam tam heel snel. De uil zou ook de verklaring zijn waarom de konijnen uit het vlakbij gelegen stadpalrk zijn verdwenen.