4u41
De wereld vandaag

Twintiger aangehouden na dodelijk verkeersongeval Lille

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft vandaag een 21-jarige man uit Turnhout aangehouden na het dodelijke verkeersongeval in de nacht van zondag op maandag. De twintiger zat achter het stuur van de auto die kort voor 1 uur op Poeyelheide in Gierle tegen hoge snelheid tegen een boom knalde. De 18-jarige passagier uit Kasterlee, Tibau Verelst, raakte daarbij levensgevaarlijk gewond en overleed later aan zijn verwondingen. Ook drie andere passagiers raakten gewond.

Rijden onder invloed

De 21-jarige bestuurder legde na het ongeval een positieve ademtest af. Het parket Antwerpen besliste om de twintiger voor te leiden voor onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen tegenover de andere passagiers, dronkenschap, rijden onder invloed van alcoholintoxicatie, voorzienbare hindernis, voertuig in de hand houden en geen gordeldracht.

De jongeman werd in het verleden al veroordeeld voor het rijden onder invloed. De onderzoeksrechter heeft beslist om hem aan te houden. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer in Turnhout. Het onderzoek wordt verdergezet.