6u20

Twee betrapte bestuurders onder invloed met kinderen op de achterbank

Na Wodca-controles in Mechelen en Willebroek moest de politie het voorbije weekend 6 rijbewijzen intrekken. De bestuurders waren onder invloed van drugs en of hadden te veel gedronken. Opvallend twee bestuurders reden met kinderen op de achterbank rond.

Een bestuurder, een 22-jarige jongeman, testte een positief op het gebruik van cannabis. Hij gaf toe dagelijks minstens 1 joint te roken. Bovendien had hij een gebruikershoeveelheid cannabis op zak. Nog een andere bestuurder van 20 testte ook positief op het gebruik van cannabis. Meer zelfs in zijn wagen vond de politie verstopt in 800 euro, 2 gsm-toestellen, een fles lachgas en een gebruikershoeveelheid cannabis. Nog een bestuurder, een 32-jarige man, had cannabis gebruikt. 

Een 4de bestuurder reed eveneens onder invloed. De 33-jarige man testte positief op cannabis en amfetamines. Hij erkende al jaren aan een stuk gemiddeld 3 joints per dag te roken. Ook in zijn voertuig trof de politie een pakje met 5,1 gram cannabis aan. Naast zijn vrouw, zaten ook zijn 2 kinderen in de wagen. De bestuurder krijgt hiervoor een extra proces-verbaal. 

Een bestuurder, een 39-jarige man, was duidelijk onder invloed van alcohol. Hij had 1,8 gram pro mille alcohol in zijn bloed. En opnieuw verbazing alom: achter in zijn auto zat zijn 10-jarig kind. Ook ten laste van deze betrokkene stelde de politie nog een proces-verbaal op wegens een verontrustende opvoedingssituatie.  

Een bestuurder van 60 ten slotte had te veel gedronken. Hij  veroorzaakte een verkeersongeval met stoffelijke schade in Tisselt. In de Baeckelmansstraat (foto) ter hoogte van de Jozef de Blockstraat schatte betrokkene, komende uit de richting Breendonkstraat, de bocht richting  Brielenbrug verkeerd in en kwam uiteindelijk tot stilstand op de betonnen blokken, aangebracht naast de rijbaan. De man had maar liefst 2,3 gram pro mille alcohol in zijn bloed.