23u22

Thomas More start met visual radio in Mechelen

De Thomas More hogeschool heeft er een nieuwe radio-opleiding: visual radio. De online luisteraar ziet de radiomaker en zijn gasten live aan het werk en hij krijgt ook ook foto's, filmfragmenten of videoclips te zien. De hogeschool heeft daarvoor een gloednieuwe studio gebouwd op campus De Ham in Mechelen.

"We merken een grote interesse bij jongeren om na hun basisopleiding nog verder te studeren om zo in de radiosector te starten", zegt Roos Van Acker, presentatrice bij Studio Brussel en een van de bezielers achter de schermen van de nieuwe richting. "We hebben al heel wat enthousiaste radiomakers met naam en faam  gevonden die hun schouders mee onder dit project willen zetten: Tomas De Soete, Peter Van de Veire, Mark Coenen ...  om er maar een paar te noemen."

De studio is uitgerust met 3 robotcamera's die volledig automatisch gestuurd worden. De kijker kan 24 uur per dag online kijken. Het gaat om een traject van 1 jaar voor studenten die al een eerder bachelor- of masterdiploma op ak hebben.