7u58

Testcentrum Teunenberg sluit op 25 maart

Op 25 maart gaan de deuren dicht van het testcentrum op domein Teunenberg in Olen. Dat hebben de huisartsenkring en lokale burgemeesters beslist na het aangepast testbeleid en de sterk verminderde vraag naar PCR-testen. In het testcentrum konden mensen uit Neteland, Lille, Kasterlee en Westerlo de voorbije maanden terecht voor een coronatest. Inwoners kunnen vanaf dan zich in het testcentrum van Geel laten testen.

De huisartsenkring Zuiderkempen richtte in november 2020 het testcentrum aan het voormalig militair domein Teunenberg op om de huisartsen te ontlasten bij de hoge vraag naar testen. Meer dan 40.000 mensen kwamen inmiddels langs voor een PCR-test. Nu de pandemie stilaan over haar hoogtepunt is en het aantal testen afneemt, is extra testcapaciteit niet langer nodig. Het testcentrum Teunenberg sluit daarom op vrijdag 25 maart om 15 uur de deuren. 

Testcentrum Geel blijft open 

De sluiting van het testcentrum in Olen betekent niet dat inwoners voortaan aan hun lot worden overgelaten. De huisartsenkring Zuiderkempen slaat immers de handen in elkaar met het testcentrum aan het ziekenhuis in Geel. Deze samenwerking heeft als voordeel dat er efficiënter en vanuit één centraal gelegen locatie kan gewerkt worden. In het testcentrum van Geel kunnen nu ook mensen uit Neteland, Lille, Kasterlee en Westerlo terecht voor een test. Via www.mijncoronatest.be kan je een code aanmaken om er vervolgens een afspraak te maken.