10u49

Telenet gaat samenwerken met Special Olympics

Telenet heeft een partnerschapssakkoord afgesloten met Special Olympics Belgium, de olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking. Het telecombedrijf wil Special Olympics Belgium op verschillende terreinen ondersteunen. Telenet, met hoofdzetel in Mechelen, engageert zich niet alleen financieel. Minstens 200 medewerkers zullen als vrijwilliger ook helpen tijdens de nationale spelen in Mechelen tijdens het Hemelvaartweekend in mei 2023.

Voor Telenet is dit partnerschap een nieuwe stap in het inclusiebeleid van het bedrijf. Telenet wil bijdragen aan een samenleving waar iedereen zich welkom voelt en waar verschillen niet alleen omarmd maar ook gevierd worden. Sport is dé manier bij uitstek om inclusie zichtbaar te maken. 

De 39ste editie van de Nationale Spelen van Special Olympics Belgium vindt plaats in Mechelen tijdens het Hemelvaartweekend van 17 tot 20 mei. Van 17 tot en met 25 juni trekt een delegatie van 88 atleten van Special Olympics Belgium naar de World Summer Games in Berlijn. Duizenden sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 190 landen nemen het tegen elkaar op in 26 zomersporten en 2 extra demonstratiesporten. 

Foto: Telenet