13u58

Strengere maatregelen moeten 'zorgeloze zomer' garanderen in De Nekker

Na de problemen van afgelopen zomer, neemt provinciaal recreatiedomein De Nekker in Mechelen extra maatregelen om onregelmatigheden te voorkomen. Zo zal de identiteitskaart van elke bezoeker vanaf 12 jaar ingelezen worden.

Afgelopen zomer kwam het tot verschillende opstootjes, onder meer nadat het domein werd afgesloten omdat het te druk was. Om die problemen deze zomer te voorkomen, zijn er zowel op vlak van infrastuctuur als op gebied van veiligheid aanpassingen doorgevoerd.

ID-kaart scannen

De opvallendste maatregel is dat de identiteitskaart van alle bezoekers die 12 jaar of ouder zijn, gescand zal worden aan de inkom. "Het systeem laat de kassamedewerker met een groen of rood scherm weten of de bezoeker al dan niet een plaatsverbod of toegangsverbod kreeg voor het domein", klinkt het.

“De combinatie van de intensieve samenwerking met de lokale politie en het inlezen van de identiteitskaart moet ervoor zorgen dat De Nekker in de eerste plaats een aangenaam domein blijft voor iedereen", zegt gedeputeerde Mireille Colson (N-VA). 

"Zeker op warme dagen zoeken mensen verkoeling en verfrissing aan het water. Enkele heethoofden die het onaangenaam maken voor de bezoekers krijgen zo een duidelijk signaal dat we dit niet tolereren. Iedereen heeft recht op vakantie, ontspanning en verfrissing en dat recht willen we hiermee bewaken.”

De Nekker raadt ook aan om je tickets op voorhand al online te kopen. Zo moet je ook minder lang aanschuiven aan de ingang van het domein.