Uniek concept in de Benelux: ga eens op rookstopvakantie naar de zon

zat 2 Dec
Op vakantie gaan naar de zon en terugkeren met een verslaving minder. Dat is het opzet van rookstopcoach Els Bosch uit Retie en reisorganisator Happy Weekends. De twee hebben samen een reis uitgewerkt naar het Griekse Kreta om in een ontspannen sfeer te stoppen met roken. Een uniek concept in de Benelux, zo blijkt.

Rokers krijgen gedurende hun 8-daagse vakantie een uitgebreid programma aangeboden, inclusief nog 4 opvolgsessies zodra ze weer thuis zijn. Er is plaats voor 40 gemotiveerde mensen die echt graag willen stoppen met roken. De eerste rooktstopreis is gepland van 22 mei tot 29 mei 2024.

“De ‘Rookstopreis’ bestaat uit individuele begeleiding, maar door gelijkgestemden samen te brengen en te coachen ontstaat er straks weer een aparte dynamiek en bijzondere groepssfeer," zegt Els Bosch. 

"De reis is individueel, maar je kan als je wil ook je partner meepakken. Het zou leuk zijn als er ook een aantal ex-rokers meegaan. Met het geld dat die ondertussen bespaard hebben, kunnen ze zeker mee op vakantie. Het voordeel van hun aanwezigheid is, net zoals bij de AA, dat ze een voorbeeld kunnen zijn voor de anderen."