23u11

Stoetvereniging Peer Stoet verhuist naar site Verheyen

De gemeente Herenthout en de vzw Herenthout Karnavalvereniging Peer Stoet hebben een overeenkomst gesloten voor de verhuur van site Verheyen in de Molenstraat en het huidige stoetmagazijn in de Kloosterstraat.

"De gemeente was op zoek naar een nieuwe invulling voor de site", klinkt het in een persbericht. "Voor de stoetvereniging zou het een meerwaarde zijn om zich te kunnen huisvesten op deze locatie, in het centrum van de gemeente en op het parcours van de stoet. Ook de zichtbaarheid van de vereniging op deze locatie is een pak groter."

De vereniging mag de gebouwen van site Verheyen kosteloos huren van de gemeente. In ruil kan de gemeente het huidige stoetmagazijn kosteloos huren. Het stoetmagazijn zal dienst doen voor Heemkring Sandelyn. "Hun collectie zit nu nog op verschillende gemeentelijke locaties en kan hier worden samengebracht."

Door het verhuizen van Heemkring Sandelyn komt dan weer de pastorij vrij. Er wordt volop onderzocht of op termijn hier het jeugdhuis kan worden in ondergebracht.

(Foto: De stoetvereniging kreeg de sleutel uit handen van schepen van cultuur Machteld Ledegen, in bijzijn van schepen Willy Torfs en Maurice Helsen)