Sjabi-leerlingen maken valentijnstafereel voor Dorpshart van Puurs

don 8 Feb
valentijnshart_centrum_080224_-_gemeente_puurs_sint_amands.jpg
Het Dorpshart van Puurs is ter gelegenheid van Valentijn aangekleed met een romantisch tafereel. Wie er een foto neemt en deelt op sociale media maakt kans op een romantisch etentje voor 2.

De leerlingen van de richting Lassen van Sjabi in Puurs hebben een constructie gemaakt van 2 op 2 meter. De buitenkant is een cadeauverpakking gemaakt van staal. In 1  van de 4 zijdes is een groot hart uitgesneden zodat je naar binnen kan kijken. Daar zie je een romantisch tafereel van een diner bij kaarslicht.

De leerlingen hebben alle elementen, zoals de tafel en stoelen, uit aluminium gemaakt. In het project zitten alle leerplandoelstellingen vervat. De leerlingen hebben eerst een technische tekening gemaakt van het ontwerp. Daarna gingen ze aan de slag met allerlei technieken: verschillende lasprocédés, lijmen, snijden en plooien, werken met bouten en moeren, …” 

valentijnshart_centrum_080224b_-_gemeente_puurs_sint_amands.jpg

Interactief

Voorbijgangers kunnen in het hart stappen en echt plaats nemen aan de tafel zodat het lijkt alsof dineren. Wie een foto neemt van dat tafereel en die post op sociale media met de hashtag #cupidorpshart maakt kans om een romantisch etentje voor 2 te winnen.

Foto’s: gemeente Puurs-Sint-Amands