5u26

Steven Defour opgenomen in technische staf KV Mechelen

Steven Defour blijft ook volgend seizoen bij KV Mechelen. Defour stopt als speler maar wordt wel opgenomen in de technische staf van Malinwa. “Het was voor iedereen duidelijk dat zijn verhaal bij KV Mechelen nog niet uitgeschreven was”, aldus sportief directeur Tom Caluwe.

“Steven is al een tijdje bezig met zijn trainerscursus", zegt Caluwé op de website van de club. "Deze nieuwe functie bij onze coaching staf kan hem helpen in zijn traject. Voor ons is het fantastisch om iemand met zoveel internationale ervaring en een hart voor de club te kunnen toevoegen aan onze omkadering. Dit is een win-win voor iedereen.”

Defour wilde zelf graag in het voetbal blijven. "Dan was er voor mij maar één plek om dat te doen. Wat begon als een idee, hebben we samen verder uitgewerkt", zegt hij. "Daar komt nog bij dat ik enorm gecharmeerd ben door de staf en hun manier van werken. De laatste weken zijn er veel concrete voorstellen op mij afgekomen maar in mijn hoofd bestond er weinig twijfel om… Als beginnende trainer kan ik nergens beter zitten dan hier, bij de club van mijn hart.”