12u03

Stationsparking in Herentals vanaf 30 mei betalend

Het is nu definitief. De grote parking aan het NMBS-station in Herentals wordt vanaf 30 mei betalend. De slagbomen en betaalterminals zijn al geplaatst. De parking blijft wel gratis toegankelijk van 19 tot 7 uur.

Pendelaars moeten binnenkort betalen om de parking aan het station van Herentals te gebruiken. Ondanks verwoede pogingen van de stad om dit te vermijden, heeft de NMBS beslist om de maatregel toch door te voeren. Vanaf 30 mei moeten treinreizigers 1,35 euro per uur betalen, met een maximumbedrag van 8,10 euro per dag. Voor niet-reizigers is het 1,96 euro per uur met een maximum van 19,60 euro.

's Nachts gratis

In ruil voor het onderhoud, sneeuw ruimen en zout strooien op de parking door de stadsdiensten mag de parking ’s avonds en ’s nachts gratis open blijven van 19 tot 7 uur. De parking is ook gratis in het weekend, op feestdagen en bij een tiental evenementen in de stad. 

De NMBS heeft ook geïnvesteerd in een grote overdekte fietsenstalling met een afgesloten deel voor dure fietsen.

Om te voorkomen dat de parkeerdruk in de stationsbuurt nog toeneemt, wordt de blauwe zone uitgebreid. Naast de Schoolstraat, Stationsstraat, Kapucijnenstraat, Nieuwstraat en Hikstraat komen daar de parkeerzone tegenover het station, de kleine parking op het Stationsplein nabij de bushaltes en de verbinding tussen de Belgiëlaan en het Gandhiplein bij. De Belgiëlaan zelf blijft gratis en buiten de blauwe zone. 

Foto: archiefbeeld