19u25

Stadparkfeesten Turnhout: van loopfietsjeskoers tot Margriet Hermans

Het lange pinksterweekend staat in Turnhout synoniem voor Stadsparkfeesten. Met animatie voor het hele gezin, livemuziek én goed eten en drinken zijn alle succesingrediënten ook dit weekend weer aanwezig.

Van vrijdag 26 tot en met maandag 29 mei viert Turnhout feest in het Stadspark. Bij de vaste waarden horen populaire publiekstrekkers als de rommelmarkt op zondagvoormiddag én de stoomtreintjes. Maar daarnaast is er veel animatie met o.a. een goochelshow, kindergrime, disco en knuffelbare alpaca’s. En op het menu foodtrucks, een fairtradepicknick en een grote familiebarbecue. 

Livemuziek is een belangrijk onderdeel van de feesten. Op het podium op het centrale plein passeren een hele stoet aan klassemuzikanten met op maandag Margriet Hermans.

Stevig sportief luik

Het startschot voor de Stadsparkfeesten wordt op vrijdag gegeven met de Stadsparkfeestenloop. En op zaterdag organiseert de Gezinsbond de eerste keer een Belgisch kampioenschap Loopfietsen.  Kleuters van 1,5 tot 6 jaar worden uitgedaagd om een speels parcours van 50 à 100 meter af te leggen op hun loopfietsjes. Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig, maar het aantal plaatsen is wel beperkt. Een helm en een eigen loopfietszijn aangeraden.

Foto: RTV