16u24

Sociale appartementen op voormalige site Maricolenklooster

Vanaf eind oktober start een Liers bouwbedrijf met de bouw van 12 sociale koop-appartementen in het centrum van Berlaar-Heikant. De sociale koopwoningmaatschappij voor Mechelen en omstreken kortweg KLEMO cvba, is opdrachtgever. De appartementen komen op de plaats van het vroegere Maricolenklooster aan de Aarschotsebaan dat 2 jaar geleden al werd gesloopt.

Aan de straatzijde komt een nieuwbouw met 6 appartementen op de plaats waar het vroegere klooster stond. Een deel van het oude schoolgebouw erachter wordt verbouwd tot eveneens 6 appartementen. Het project zal zo’n 1.230.000 euro kosten. 

“Er komen 8 grote appartementen met 3 slaapkamers, 3 kleinere met 2 slaapkamers en 1 appartementje met 1 slaapkamer” weet Fabienne Blavier, voorzitter van KLEMO. “Het achterste deel, de vroegere gemeentelijke meisjesschool, wordt later door onze collega’s van de Zonnige Kempen gerenoveerd en verbouwd tot achttien sociale huurappartementen. Parkeren zal ondergronds gebeuren, in een parking die gedeeld wordt met deze huurwoningen.”