20u00

Snelheidsduivels rijden ruim 120 km/uur in zone 70

De politie Zuiderkempen deed afgelopen week op verschillende momenten verkeerscontroles. Zondag werden 1682 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 104 daarvan reden te snel. Woensdag hield de politie een bromfietscontrole. Vier van de tien gecontroleerde bromfietsers waren niet in orde.

De politie Zuiderkempen deed zondag snelheidscontroles op verschilende plaatsen in de zone. Van de 1.682 gecontroleerde voertuigen reden er 104 te snel. Er werden drie snelheidsduivels onderschept aan snelheden van 123 km/uur, 125 km/uur, 127km/uur en 114 km/uur op een plaats waar 70km/h is toegestaan. Hun rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Eén van hen was onder invloed van drugs. Een andere bestuurder, die betrapt werd met vervalste Hongaarse nummerplaten, moest zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen. Zijn auto werd ook in beslag genomen.

Bromfietsers in overtreding

Woensdag was er een bromfietscontrole. Daarbij werden de boorddocumenten, de technische eisen en de snelheid door middel van de curvometer (rollentestbank) van tien bromfietsen gecontroleerd. Drie bromfietsen klasse A werden in beslag genomen omwille van een te hoge snelheid. Eén bestuurder kreeg een pv voor het gebruik van de gsm tijdens het rijden. 
Verder werden er tijdens de actie nog twee personenwagens in beslag genomen die niet verzekerd rondreden.