10u06

Sint-Martinuszaal schittert weer zoals voorheen

Rijmenam heeft opnieuw een grote feestzaal. De Sint-Martinuszaal is na 99 jaar volledig gestript en gerenoveerd. De zaal voldoet nu weer helemaal aan de huidige normen. De renovatie duurde anderhalf jaar.

Er is met man en macht aan gewerkt en na anderhalf jaar is de renovatie van de historische Sint-Martinuszaal in Rijmenam helemaal klaar. De zaal die enkele jaren geleden uit gebruik werd genomen omdat ze niet meer voldeed aan de huidige normen, werd gestript en opnieuw opgebouwd.

De vier buitenmuren werden behouden waardoor het historisch zicht van de zaal bewaard blijft. Maar binnen werd alles gestript en opnieuw opgebouwd. Toch blijft de structuur van de oude zaal behouden. De toog en het podium staan nog op dezelfde plaats en de volledig nieuwe ingerichte keuken bevindt zich nog steeds links achteraan. De zaal werd bovendien toegankelijker gemaakt voor rolstoelgebruikers. Zowel aan de inkom als binnen zijn er geen opstapjes of niveauverschillen meer.

 

Duurzaam

De zaal voldoet nu aan de meest recente milieunormen. Door te werken met warmtepompen (lucht-lucht) wordt energie bespaard. De vloerisolatie zorgt voor een extra buffer en op termijn komt er een groendak in combinatie met zonnepanelen. Voor het nieuwe sanitair wordt regenwater gebruikt. De zaal kan ook verduisterd worden.

Vanaf januari 2024 staat  feestzaal Sint-Martinus terug open voor verhuur. Iedereen kan de zaal huren, zowel verenigingen binnen en buiten Bonheiden en Rijmenam als particulieren. De verhuur loopt via ’t Blikveld. Via hets cultuurcentrum kan je ook de andere zalen in Bonheiden huren (GC ’t Blikveld, OC De Krankhoeve, Sint-Maartensberg, ’t Kranske en de Pastorij Rijmenam). 

Foto's: Gemeente Bonheiden