16u04

Save de Dreef geeft niet op en wil niet weten van bomenkap

De strijd om de historische Begijnendreef in Herentals woedt voort. De stad wil aan natuurherstel doen en daarvoor moeten oude eikenbomen van 130 jaar worden gekapt. Veel Herentalsenaren vinden dat ongehoord en hielden in februari al een protestmars maar de stad publiceerde toch de aanvraag.

Bezwaren tot 20 april

Bezwaarschriften moeten bij de stad binnen zijn op 20 april. Het burgercollectief "Save de Dreef" stond zaterdag al voor de derde keer met een stand aan de dreef om iedereen alert te maken op de nakende kap. De actievoerders vinden dat in tijden van klimaatverandering niet alleen onbegrijpelijk maar het is ook een stuk geschiedenis dat verdwijnt. De petitie werd gretig ondertekend. 300 handtekeningen zijn verzameld en 100 andere bezwaren werden eerder al ingediend bij de stad.

Stad wil plannen doorzetten

De stad zegt dat het nieuwe beheersplan waar al 3 jaar aan gewerkt is, niet zo maar opzij gezet kan worden. Bomen die volgens haar niet gezond zijn, moeten weg. Er komt ook een talud met nieuwe bomen. De actievoerders hopen dat hun petitie de kap nog kan tegenhouden.