23u06

Politiezones maken balans op na coronamaatregelen

Sinds de start van de coronamaatregelen stelde de lokale politie Neteland 37 processen-verbaal op wegens inbreuken De politie hield controles op het grondgebied van de stad Herentals en de gemeenten Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar. Voornamelijk ging het over samenscholingen en niet essentiële verplaatsingen. In twee gevallen kwam de politie tussen voor het stilleggen van een privéfeest. De politieploegen voerden in dezelfde periode in totaal 671 controles uit. Afgelopen weekend lag de focus op de niet-essentiële verplaatsingen.

Politie Zuiderkempen stelde al meer dan 49 pv’s op: “Nog steeds houdt niet iedereen zich aan coronaregels” Ook tijdens het afgelopen weekend zette politie Zuiderkempen extra ploegen in om deopgelegde veiligheidsmaatregelen tegen COVID-19 op het grondgebied van Herselt, Hulshout en Westerlo te controleren. Politie Zuiderkempen moeste al 49 processen-verbaal opstellen. De controles gebeurden met patrouille- en anonieme wagens.In de zone Geel-Laakdal-Meerhout werden het voorbije weekend 41 pv’s opgesteld voor inbreuken op dezelfde maatregelen.

De politie bezette daarvoor controlepunten op invalswegen en aan hotspots aan wandelgebieden waar wandelaars met hun auto naartoe komen. Ook volgend weekend zullen deze hotspots intensief gecontroleerd worden. De politie zet dagelijks vier extra ploegen in om de strenge coronamaatregelen te handhaven.  Zij patrouilleren langs gevoelige plaatsen en reageren vooral op meldingen waarbij  de coronamaatregelen worden overtreden. 

Afgelopen week betrapte de politie van de zone Balen-Dessel-Mol nog 13 mensen die in Postel onnodig de grens wilden oversteken. Ze wilden een daguitstapje maken, maar dat is door de coronamaatregelen niet toegelaten. (foto)