16u02

Politietraining in Winkelomheide: geroep en schoten aan oude kleuterschool

Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout houdt vandaag tactische oefeningen aan en in de oude kleuterschool in Winkelomheide (Geel). Er zullen politievoertuigen staan en je kan geroep en schoten horen. Dit alles hoort bij de de zogenaamde AMOK-training of oefening, je hoeft dus niet ongerust te zijn. In mei en juni zullen er acht AMOK-oefeningen gehouden worden.

AMOK

Een AMOK-incident is een situatie waarbij één of meerdere daders op een bepaalde locatie de aanwezige personen aanvalt en zoveel mogelijk slachtoffers wil maken. De dader verschuilt zich niet en neemt geen gijzelaars. Deze tactische training leert agenten om zelf te reageren op gewelddadige incidenten, aangezien er geen tijd te verliezen valt om te wachten op de speciale eenheden. De politie simuleert een situatie waarbij zij één of meerdere daders zo snel mogelijk moet stoppen en overmeesteren. 

Jaarlijkse training

Met de AMOK-trainingen wil de politiezone voorbereid zijn op mogelijke situaties waarbij bijvoorbeeld een dolle schutter opduikt in een school, winkelcentrum of andere openbare plaats.