20u57

Politie Berlaar-NIjlen betrapt twee mannen die slachtoffer voor 17.000 euro oplichtte

De politie Berlaar-Nijlen heeft twee verdachten opgepakt die een man uit Sint-Truiden voor 17.000 euro hadden opgelicht via het internet. De twee werden op heterdaad betrapt toen zij een pakje gingen ophalen in een afhaalpunt in de regio Berlaar-Nijlen.

Het duo deed zich voor als medewerkers van de bank.  Ze belden het slachtoffer op en vertelden hem dat op zijn rekening verdachte verrichtingen gebeurd waren en dat ze de bankcode nodig hadden. Ze zeiden ook dat er bij de bank een afspraak was samen met de politie om over die oplichting te praten. Maar dat geloofde het slachtoffer niet en hij nam contact op met de bank. Er was toen al voor 17.000 euro aankopen gedaan met zijn geld van rekening. De man diende daarom klacht in bij de politie. Die verwittigde op haar beurt de winkel waar de aankopen gebeurden en Bpost.

 

Betrapt bij afhaalpunt

De pakjes waren ondertussen al verzonden. Enkele waren al afgehaald aan een pakjesautomaat, maar er was nog een pakje onderweg naar een afhaalpunt. Daar kon de lokale politie Berlaar-Nijlen de daders op heterdaad betrappen toen ze het pakje kwamen afhalen.

De twee verdachten werden aangehouden. In hun auto lagen nog andere goederen. Die worden teruggebracht naar de winkel en het slachtoffer krijgt zijn geld terug. 

Foto: Rechtenvrije stockfoto