13u26

Poetsman uit Meerhout riskeert 37 maanden cel voor misbruik vijfjarig meisje

Een vijftiger uit Meerhout riskeert 37 maanden cel voor seksueel misbruik van een vijfjarig meisje vorig jaar. Het ging om het dochtertje van een gezin in Geel waar hij elke woensdag als poetshulp werkte. De man werd eerder ook al veroordeeld voor ernstige feiten van openbare zedenschennis.

Tijdens een audiovisueel verhoor verklaarde het vijfjarige meisje dat de man  haar twee keer had gelikt aan haar poep en dat ze ook zijn geslachtsdeel moest vasthouden. Er werden ook sporen van sperma op haar slipje teruggevonden. 

In 2008 werd de Meerhoutenaar al veroordeeld tot zes maanden cel met probatie-uitstel voor openbare zedenschennis. En in oktober 2021 kreeg hij een voorwaardelijke celstraf voor gelijkaardige feiten. Toen bleek dat hij sinds 2009 regelmatig exhibitionisme pleegde. 
 

Doorgedreven behandeling

De Openbare aanklager vroeg de rechtbank nu om de man te veroordelen tot een effectieve gevangenisstraf van 37 maanden en hem uit zijn rechten te ontzetten. Zijn advocaat vond zo’n lange gevangenisstraf niet aangewezen. Hij vraagt om een straf met probatiemaatregelen en een doorgedreven behandeling in een gecontroleerde omgeving

De ouders van het vijfjarig meisje stelden zich burgerlijke partij en vroegen een schadevergoeding. De rechtbank houdt de zaak in beraad en doet een uitspraak op woensdag 7 september.